Documentaire ‘The Coral Eden’ in première op maandag 18 april

Het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace, de Marine Stewardship Council en de Nationale Postcode Loterij organiseren voor politici, beleidsmakers, bedrijfsleven en pers de première van de documentaire ‘The Coral Eden’, op maandag 18 april van 14.30–17.30 uur in het Diligentia Theater in Den Haag. Als u geïnteresseerd bent om deze première bij te wonen, meldt u zich aan vóór 12 april via projectoceans@postcodeloterij.nl.

Een oceaan vol met koraal

The Coral Eden is een documentaire van de Zweedse natuurfotograaf en documentairemaker Mattias Klum. In 2010 is Mattias Klum afgereisd naar de Raja Ampat eilanden bij Nieuw-Guinea om de uitzonderlijke schoonheid en het belang van de levende oceanen vast te leggen.

De documentaire maakt onderdeel uit van het internationale Postcode Lottery Project Oceans.

Na afloop van de film volgt een kort inhoudelijk debat over de uitdagingen en oplossingen voor de bescherming van de oceanen, zowel in mondiale als Europese en Nederlandse context. De heer Hans Hoogeveen, directeur-generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, opent het debat met een keynote speech.