Doe mee met De leukste straat van Nederland-verkiezing

Met de lancering van de website deleukstestraatvannederland.nl is op 23 juni jl. de verkiezing ‘De leukste straat van Nederland’ begonnen. De verkiezing richt zich op alle 221.459 straten in Nederland. Het initiatief komt van Jouwstraat.nl met als doel buren en straatgenoten met elkaar in contact te brengen en het wij-gevoel in de straat te versterken.

Speciale actie Leukste Straat van Nederland 2012

Tot 18 augustus kan iedereen zijn of haar straat aanmelden en van 14 juli t/m 24 augustus kan er op straten gestemd worden door buren, straatgenoten, vrienden en familie. De Postcode Loterij stelt prijzen beschikbaar onder de stemmers. De 36 straten (drie per provincie) met de meeste stemmen gaan door naar de halve finale op zaterdag 1 september. De straten zullen dan tegen elkaar gaan strijden door middel van een ‘streetbattle’.

De 12 straten (één per provincie) die de ‘streetbattle’ winnen gaan door naar de finale op zaterdag 15 september. Een straatjury, met daarin een postbode en 2 BN’ers, bepaalt wat de leukste straat van Nederland is. De leukste straat van Nederland wint onder andere een straatbarbecuefeest voor de hele straat en geldprijzen om te besteden aan sociale doelen voor de eigen straat.

Meld jouw straat ook aan ›