Doe zaterdag 24 september mee met Burendag!

Op 24 september 2011 is het weer Burendag. Het thema dit jaar is ‘koppen bij elkaar’. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. Wilt u meer weten, ga dan direct naar de speciale campagnepagina www.burendag.nl of twitter mee met #burendag2011.

Koppen bij elkaar

Op 24 september viert Nederland voor de zesde keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2010 deden in heel Nederland maar liefst 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd.

Burendag nationale feestdag

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Het Oranje Fonds heeft mensen met goede buurtplannen gesteund met een bijdrage tot € 500 om de plannen op Burendag uit te voeren.