Droomboek voor ieder huishouden gratis beschikbaar

Het Droomboek is donderdagmiddag 5 september gepresenteerd op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het eerste exemplaar van het boek met toekomstdromen voor ons Koninkrijk werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander in het bijzijn van honderden trotse inzenders van de dromen. Vanaf vandaag is het Droomboek ter inspiratie van elkaar en de nieuwe Koning ook gratis beschikbaar voor ieder huishouden in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Op verzoek van het Nationaal Comité Inhuldiging heeft de Nationale Postcode Loterij het Droomboek project mogelijk gemaakt.

 

Het Nationaal Comité Inhuldiging riep in april Nederlanders en inwoners van het Caribisch gebied op om hun toekomstdromen voor ons Koninkrijk met elkaar te delen. Uit de ruim 6.500 ingezonden dromen heeft een jury van 16 bekende Nederlanders zo’n 300 dromen geselecteerd voor publicatie in het Droomboek.

Wensen, gedichten, schilderijen, tekeningen
Aan Hans Wijers – voorzitter van het Nationaal Comité Inhuldiging – de eer om het eerste exemplaar vandaag aan te bieden aan de Koning. "Ik ben erg trots dat wij het Droomboek vanaf vandaag met iedereen kunnen delen. Het is een prachtig naslagwerk geworden met ambities en dromen voor ons land in de vorm van onder meer wensen, gedichten, schilderijen en tekeningen. Ik hoop dat we mensen met het boek kunnen inspireren om op een positieve manier na te denken over de toekomst van ons land", aldus Wijers.

Dromen op Paleis Het Loo
Na de lancering van het boek, opende het Koningspaar de buitententoonstelling 'Dromen op Paleis Het Loo, wandel door de dromen voor de Koning'. Van 6 september tot en met 27 oktober is een selectie van ruim 120 dromen uit het boek te bekijken op de Stallenlaan van Paleis Het Loo. Al kijkend en lezend loopt het publiek onder metershoge vlaggenpoorten door, waarop enkele dromen uit het boek zijn afgebeeld. Toegang tot de buitententoonstelling is gratis.

Downloaden of ophalen bij de boekhandel

Het Droomboek is beschikbaar voor ieder huishouden in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk dat daar prijs op stelt (één boek per huishouden). Alle huishoudens hebben per post een waardebon ontvangen waarmee het Droomboek bij de boekhandel kan worden opgehaald. Daarnaast kan iedereen de digitale versie van het boek gratis downloaden op www.mijndroomvooronsland.nl.

Slechtzienden kunnen een Daisy-rom of Brailleboek bestellen bij Stichting Aangepast Lezen.

Mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij
Op verzoek van het Nationaal Comité Inhuldiging heeft de Nationale Postcode Loterij het Droomboek project mogelijk gemaakt.  De inhuldiging was een uniek moment om samen met alle Nederlanders te vieren dat we bij elkaar horen, maar ook om vooruit te kijken en bij te dragen aan de toekomst van Nederland. Dit sluit volledig aan bij de missie van de Nationale Postcode Loterij.