Duurzame koffie, chocolade en thee op Leiden Centraal

Amsterdam, 8 nov 2011 - Op 11 november organiseert UTZ CERTIFIED, een van de grootste duurzaamheidsprogramma’s voor koffie, cacao en thee, de Dag van de Duurzaamheid op station Leiden Centraal. De organisatie zal met reizigers praten over de stappen die haar partners nemen op weg naar een duurzamere voedselproductie en over de werkzaamheden van het programma met als doel het bewustzijn rondom duurzame koffie-, thee- en cacaoproductie te vergroten. Daarnaast wordt een koffieproeverij georganiseerd en kunnen reizigers een jaar lang gratis koffie en chocolade winnen.

Dag van de Duurzaamheid op 11-11

Vorig jaar organiseerde UTZ CERTIFIED voor de eerste keer de Dag van de Duurzaamheid op het station Utrecht Centraal. In navolging van dit succesvolle evenement, waar het UTZ CERTIFIED team met meer dan duizend reizigers sprak over verantwoorde koffie, cacao en thee, vindt de UTZ Dag van de Duurzaamheid dit jaar plaats op station Leiden Centraal. Hier zal UTZ CERTIFIED zoveel mogelijk consumenten bewust maken van het belang van duurzaam geproduceerde koffie, cacao en thee. Het evenement is georganiseerd in samenwerking met Douwe Egberts, Albert Heijn, Chocomel, Mars, Duo Penotti, Nestlé en C1000 en powered by Initiatief Duurzame Handel (IDH), Hivos en Nationale Postcode Loterij.

Naast een vier pagina's grote bijlage in de krant 'Metro' en een levendige stand in de stationshal van Leiden Centraal kunnen reizigers koffie proeven afkomstig uit drie verschillende landen van oorsprong - Brazilië, Guatemala en Ethiopië - en deelnemen aan een blinde proeftest waarbij de herkomst van de koffie geraden moet worden. Een goed antwoord maakt kans op één jaar lang gratis Douwe Egberts of Perla koffie! Ook de chocoladekennis kan getest worden in de Chocolade Quiz. Met drie correct beantwoorde vragen, maken bezoekers tevens kans op één jaar lang gratis KitKat of Duo Penotti!

De officiële opening zal plaatsvinden om 08:30 uur in aanwezigheid van de lokale wethouder van Leiden, Frank de Wit en algemeen directeur van UTZ CERTIFIED, Han de Groot.

Meer informatie over De Dag van de Duurzaamheid vind je op de speciale website.