Frank Leeman treedt terug als directielid Novamedia

Amsterdam, 5 december 2012 –Frank Leeman (1949) heeft besloten om vanwege gezondheidsredenen terug te treden uit de directie van Novamedia, de organisatie die de directie voert over de drie Goede Doelen Loterijen in Nederland (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) en de Postcode Loterijen in Groot-Britannië en Zweden.
portretfoto Frank Leeman
portretfoto Frank Leeman

Frank Leeman was in 1989, samen met Simon Jelsma, Boudewijn Poelmann en Herman de Jong, oprichter van de Nationale Postcode Loterij. De Postcode Loterij is ontstaan vanuit de missie om op structurele wijze geld bijeen te brengen voor goede doelen. Van ieder lot gaat de helft naar het goede doel.

Het Postcode Loterij-concept is in 2005 succesvol geïntroduceerd in Groot-Brittannië en Zweden. Ook hebben de VriendenLoterij en BankGiro Loterij zich in respectievelijk 1998 en 2002 aangesloten bij de organisatie van de Postcode Loterij. Inmiddels spelen in Nederland 3,5 miljoen huishoudens mee met de Goede Doelen Loterijen. Tot op heden is er door de loterijen in Nederland, Groot-Brittanië en Zweden ruim 5 miljard euro bijeengebracht voor het goede doel.

Frank Leeman samen met leden van het creatieve ‘Jonge Honden’ marketingteam van de Goede Doelen Loterijen
Frank Leeman samen met leden van het creatieve ‘Jonge Honden’ marketingteam van de Goede Doelen Loterijen

Boudewijn Poelmann, directievoorzitter Novamedia:
“Frank heeft zich de afgelopen 24 jaar op grandioze wijze ingezet voor de Goede Doelen Loterijen. Onder zijn bezielende leiding is de marketingkracht van de loterijen tot grote hoogte gegroeid. En met succes: inmiddels spelen miljoenen mensen in Nederland, Groot-Britannië en Zweden maandelijks mee met de loterijen. Met het opzetten en uitbouwen van de Goede Doelen Loterijen hebben we een structurele geldstroom voor goede doelen tot stand gebracht en het publiek betrokken bij het werk van de goede doelen”.

Koninklijke onderscheiding
In september van dit jaar werd Frank Leeman samen met Boudewijn Poelmann benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Joyce Sylvester van Naarden. Zij roemde de gedrevenheid voor het goede doel in combinatie met innovatief ondernemerschap en leiderschap. Dit heeft geleid tot een organisatie die inmiddels de 3e grootste private donor is ter wereld.

De directie van Novamedia wordt op dit moment voortgezet door Boudewijn Poelmann en financieel directeur Ruud Esser.