George Clooney bij Goed Geld Gala van Postcode Loterij

Fotocredits Tim Freccia: Ontheemde Sudanese mannen in gesprek met George Clooney in Abyei, een stad waar veel om wordt gevochten en die meerdere keren is verwoest.
Fotocredits Tim Freccia: Ontheemde Sudanese mannen in gesprek met George Clooney in Abyei, een stad waar veel om wordt gevochten en die meerdere keren is verwoest.

Amsterdam 28 oktober 2015 - Acteur en strijder voor mensenrechten George Clooney is eind januari 2016 als eregast en spreker aanwezig op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Hij spreekt namens zijn organisatie Not On Our Watch, die zich inzet om wereldwijd onderbelichte mensenrechtenschendingen te stoppen.

George Clooney, mede-oprichter van Not On Our Watch: “Not On Our Watch vraagt wereldwijd aandacht en brengt geld bijeen om wreedheden te stoppen die op grote schaal  plaatsvinden. Ik heb bewondering voor de Nationale Postcode Loterij, die in totaal al 4,4 miljard euro heeft geschonken aan goede doelen. Met dat geld zijn honderden goede doelen geholpen die werken aan armoedebestrijding, bescherming van mensenrechten, sociale samenhang en de bescherming van natuur en milieu. Ik kijk er naar uit aanwezig te zijn op het jaarlijkse Goed Geld Gala, waar de Loterij opnieuw honderden miljoenen euro’s zal verdelen onder de vele goede doelen organisaties die zij structureel steunt. Ik ben de Nederlandse deelnemers aan de loterij die dit mogelijk maken zeer dankbaar. Samen werken we aan die rechtvaardigere en milieubewuste wereld."

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakt de Nationale Postcode Loterij bekend welke bedragen zij aan goede doelen en extra projecten kan schenken uit de lotverkoop van het afgelopen jaar. De helft van ieder lot is bestemd voor het goede doel. In 2015 werd een recordbedrag van 312 miljoen euro uitgereikt aan 99 goede doelen-organisaties, dankzij de 2,5 miljoen Nederlanders die maandelijks meespelen met de loterij. 

Download foto ›

Onderschrift bij foto, fotocredits Tim Freccia:

Ontheemde Sudanese mannen in gesprek met George Clooney in Abyei, een stad waar veel om wordt gevochten en die meerdere keren is verwoest.