Gerrit uit Amersfoort wint 68.000 euro in finale tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Ook drie andere inwoners Amersfoort in de prijzen

Amsterdam, 14 maart 2016 – Gerrit uit Amersfoort is de gelukkige winnaar van 68.000 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Nadat Gerrit 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende Gouden Koffer Spel. Ook drie andere wijkgenoten van Gerrit vielen in de prijzen.  
 
Gerrit, in de studio gesteund door zijn vrouw Els, is blij verrast met de prijs. Een dag na de uitzending reageert hij: "Wat ik met het geld ga doen? Voorlopig netjes wegzetten bij de bank. We willen onze twee zoons wat geven, dat zijn arme studenten. En volgend jaar hopen we onze jongste zoon in Amerika op te kunnen zoeken. Hij gaat daar voor zijn studie naartoe. We willen hem dan ophalen en met een camper door de Rocky Mountains rijden."
 
Gerrit stond samen met 49 wijkgenoten uit Amersfoort in de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde hij als finalist in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen, maken deelnemers kans op een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro.

Nog meer Amersfoorters in de prijzen

Ook drie andere wijkgenoten van Gerrit zijn in de prijzen gevallen. Ton is de gelukkige winnaar van een gloednieuwe Volkswagen UP. Een andere inwoner uit Amersfoort, Suna, wint een Bijenkorf cadeaukaart t.w.v. 2.500 euro. En wijkgenoot Alwin wist door te dringen tot de voorronde van de finale. Hij eindigde als één van de vijf laatste kandidaten en ontving 2.000 euro.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt, kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En… ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode. In de aflevering van gisteren won de Bingowinnaar én haar buren die met postcode 6191 HD uit Beek meespelen in totaal 136.000 euro.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 10 april wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.