Goede Doelen Loterijen zien hoop op gelijk speelveld bevestigd

Amsterdam, 1 oktober 2010 - De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, Sponsor Bingo Loterij en BankGiro Loterij) hebben kennis genomen van het voornemen van het kabinet Rutte/Verhagen om 'een groter aandeel van de loterij opbrengsten aan sport te besteden'.

De Goede Doelen Loterijen herkennen hierin de passage uit het VVD verkiezingsprogramma: "Wij trekken ruim 200 miljoen euro extra uit voor de stimulering van de sport in Nederland, te realiseren door verhoging van de afdracht van de Staatsloterij en De Lotto naar een percentage van 40% van de omzet".

De Goede Doelen Loterijen kunnen zich hier goed in vinden. Zij pleiten al jaren voor een gelijk speelveld voor de Nederlandse loterijen. 'Een verhoging van het afdrachtpercentage van De Lotto en de Staatsloterij naar 40% is een mooie eerste stap', aldus Sigrid van Aken, managing director van de Goede Doelen Loterijen. 'Dit is een uitstekende manier om meer geld bijeen te brengen voor zaken van algemeen belang.'

In de huidige markt inrichting bepaalt de deelnemer zelf welke sector hij of zij steunt door te kiezen voor een loterij waarbij duidelijk is waar het geld naartoe gaat. Ook een eerder aangenomen motie van het CDA om een speciale Olympische loterij te organiseren sluit goed aan op de huidige indeling: Postcode Loterij voor mens en natuur, Sponsor Loterij voor gezondheid en welzijn, BankGiro Loterij voor cultuur en De Lotto, Toto, Krasloten en Lucky Day voor de sport.