Het WNF Vijfje

Het Wereld Natuur Fonds bestaat 50 jaar. Een jubileum om trots op te zijn. En reden voor het Ministerie van Financiën om een herdenkingsmunt te slaan: het 50 Jaar WNF Vijfje. Om 50 jaar prachtig werk te eren.

Wereld Natuur Fonds 50 jaar


De Koninklijke Nederlandse Munt en het Wereld Natuur Fonds sloegen de handen ineen om ervoor te zorgen dat deze bijzondere herdenkingsmunt niet alleen dit jubileum eert, maar ook direct het Wereld Natuur Fonds steunt in haar missie. Daarvoor ontwikkelden het WNF en de Koninklijke Nederlandse Munt een extra uitvoering van de herdenkingsmunt: de “Munt met een Missie”.

Een munt die bos beschermt!

Dit is een bijzondere herdenkingsmunt. Bijzonder door het ontwerp én door de betekenis van de munt voor de natuur. Met deze munt steunt u het Wereld Natuur Fonds bij het behoud van onmisbare bosgebieden.

Zo geeft u de aarde door. Want 80% van alle planten- en diersoorten hebben het bos nodig om te overleven. En wij mensen kunnen ook niet zonder bossen: ze geven ons onder andere water, voedsel, hout en zuurstof. Een deel van deze muntopbrengst gaat naar het bossenprogramma op Borneo. Het WNF zorgt er hier bijvoorbeeld voor dat er meer tropisch bos FSC-gecertificeerd wordt om de leefgebieden van de orang-oetan in stand te kunnen houden.

Bestel de munt hier