Humberto Tan ambassadeur Nationale Postcode Loterij

Interview George Clooney eerste optreden voor kersverse ambassadeur

Postcode Loterij-ambassadeurs Quinty Trustfull Humberto Tan Caroline Tensen

Amsterdam, 17 december 2015 – Humberto Tan is de nieuwe ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij. Hij komt op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Loterij op dinsdag 26 januari voor het eerst in actie. Daar interviewt Humberto acteur en voorvechter voor mensenrechten George Clooney over zijn organisatie Not On Our Watch, die zich inzet om wereldwijd onderbelichte mensenrechtenschendingen te stoppen.

Humberto Tan: “Als ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en het Nederlandse Rode Kruis zie ik van dichtbij hoe belangrijk het werk en de bijdrage van de Postcode Loterij is. Dankzij de deelnemers ontvangen die organisaties ieder jaar miljoenen van de Postcode Loterij voor hun belangrijke werk. Ik ben blij dat ik door mijn ambassadeurschap nog meer kan doen voor alle goede doelen die zich inzetten voor een groene en rechtvaardige wereld. Dat ik als binnenkomer tijdens het Goed Geld Gala George Clooney mag interviewen is natuurlijk fantastisch!”

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakt de Nationale Postcode Loterij bekend welke bedragen zij aan goede doelen kan schenken uit de lotverkoop van het afgelopen jaar. De helft van ieder lot is bestemd voor het goede doel. In 2015 werd een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro uitgereikt aan 99 goede doelen-organisaties, dankzij de 2,5 miljoen Nederlanders die meespelen met de loterij.

Naast Humberto Tan zijn ook Winston Gerschtanowitz, Caroline Tensen, Martijn Krabbé, Nicolette van Dam, Gaston Starreveld en Quinty Trustfull ambassadeur van de Postcode Loterij.