Inwoner Amersfoort wint 50.000 euro in tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Amsterdam, 13 oktober 2014 – Peter uit Amersfoort is de gelukkige winnaar van 50.000 euro in het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Hij was samen met 49 wijkgenoten uitgenodigd in de studio en vond daar de ‘Gouden Bel' onder zijn stoel. Peter rinkelde de bel bij geldkoffer nummer 15 en won daarmee 50.000 euro.
 
Peter streed zondag samen met 499 andere kandidaten om de felbegeerde finaleplaats in het Gouden Koffer Spel. Hoewel hij niet in de finale kwam, won hij toch een bedrag van 50.000 euro. Onder één van de stoelen lag namelijk naast de prijs ook nog de ‘Gouden Bel' verstopt. De studiogast met de Gouden Bel mag deze tijdens het finalespel bij de eerste elf koffers, vlak voor een bepaalde koffer opengaat, rinkelen en wint dan het bedrag in deze koffer tot een maximum van 50.000 euro.
 
1 eurocent tot 5 miljoen euro
In Postcode Loterij Miljoenenjacht strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk won Marcel uit Mill in het finalespel 710.000 euro.
 
Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo
Niet alleen voor de studiogasten was de tv-show spannend. Dit seizoen kunnen ook de kijkers thuis meespelen. Omdat de Postcode Loterij dit jaar 25 jaar bestaat mag heel Nederland dit najaar meespelen met Postcode Loterij Bingo tijdens de uitzending. De Bingowinnaar en zijn of haar buren winnen hetzelfde bedrag als de studiowinnaar. Deze keer waren deelnemers uit Huissen de gelukkige winnaars.

Miljoenenjacht is dit najaar tot en met zondagavond 26 oktober wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.