Inwoners Alkmaar winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Amsterdam, 1 januari 2014 – Een grote verrassing op nieuwjaarsdag voor inwoners van de Diepenbrocklaan in Alkmaar. Een Postcode Loterij Kanjerprijs van 1 miljoen euro is op hun postcode 1817 KL gevallen. Dat maakte Winston Gerschtanowitz woensdagavond bekend tijdens de uitzending van RTL Boulevard. Later deze maand horen de winnaars welk bedrag zij per lot winnen.

De verdeling van de prijs gebeurt op basis van het aantal deelnemers met de winnende postcode, het aantal loten dat zij hebben en het aantal Kanjerpunten dat deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd per lot. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2013, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

€ 48,9 miljoen verdeeld op nieuwjaarsdag
De Kanjerprijs in Alkmaar is één van de prijzen van de PostcodeKanjer van 48,9 miljoen. De hoofdprijs van 42,9 miljoen euro viel in het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder. Daarnaast vallen er vanavond nog meer prijzen van 1 miljoen euro in vijf andere woonplaatsen.

€ 1 miljoen winnaars op nieuwjaarsdag
Naast deze miljoenenprijzen wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.