Inwoners Amstelveen winnen 2,5 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Amsterdam, 17 juni 2016 – Het is groot feest in Amstelveen. Op de Schoener (postcode 1186 VE) is afgelopen donderdag de ‘2,5 MiljoenPrijs' gevallen van de Postcode Loterij. De 19 winnaars die op deze postcode meespelen verdelen met elkaar 1,25 miljoen euro, de helft van de ‘2,5 MiljoenPrijs'. De andere helft gaat naar alle overige deelnemers waarvan de postcode begint met 1186.

Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste de winnaars thuis met de cheques. In de winnende postcode 1186 VE zijn de volgende bedragen gewonnen:
- 114.678 euro (3 winnaars)
- 57.339 euro (15 winnaars)
- 45.871 euro (1 winnaar)
 
Linda en Steven winnen 114.678 euro. Linda is blij verrast: "Wat een hoog bedrag, ik sta te trillen op mijn benen! Dit geld komt zo goed uit. Nu kunnen we allebei voor onszelf beginnen. Mijn man wil een sportschool openen en ik ben net een schoonmaakbedrijfje begonnen. We gaan van dit geld een knalfeest geven voor onze familie en vrienden die altijd voor ons klaar staan. We zullen hen eens lekker gaan verwennen!"
 
Ria en Peter winnen 57.339 euro en hebben al een mooie bestemming voor het geld. Ria: "We zijn gek op olijven, daar kunnen we er nu een hele boel van kopen", grapt Ria. "En we willen graag een keer met het hele gezin lekker uitgebreid genieten van een vakantie in Italië. Dat zit er nu wel in!"
 
Serina speelt nog maar één jaar mee en wint ook 57.339 euro: "Wat ik met het geld ga doen? Ik heb geen idee ik ben niet gewend om zo groot te denken! Zoveel geld heb ik nog nooit gehad. Ik geef in ieder geval wat aan Warchild. Verder ga ik lekker genieten van mijn vakantie in Thailand. Die had ik al geboekt, maar misschien upgrade ik mijn ticket wel naar businessclass."

Wijkwinnaars winnen samen 1,25 miljoen euro

De andere helft van de ‘2,5 MiljoenPrijs' wordt verdeeld onder de overige deelnemers waarvan de postcode begint met 1186. Per lot winnen deze 2.336 wijkwinnaars 346 euro met het maximaal aantal Kanjerpunten.

Bedrag per lot

De verdeling van de prijs is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de postcode en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2016, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de ‘2,5 MiljoenPrijs' van mei hebben deelnemers maximaal 50 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Amstelveen eerder in de prijzen

Amstelveen viel eerder ook al in de prijzen. Zo werd afgelopen mei een deelnemer verrast met een gloednieuwe BMW 1 serie en in 2013 mochten deelnemers op postcode 1182 JV een straatprijs van 225.000 euro verdelen.

Uitreiking te zien op Facebook

De uitreiking van de 2,5 miljoenprijs in Amstelveen is te zien op de Postcode Loterij-Facebookpagina.

Daarnaast ziet u in onderstaand filmpje de reacties van een aantal winnaars uit Amstelveen:

 
Download foto