Inwoners Amsterdam winnen 6 ton bij Postcode Loterij

Postcode Straatprijs valt op 2 straten

Amsterdam, 2 september 2016– Een grote verrassing voor 15 deelnemers van de Postcode Loterij in Amsterdam. Op maar liefst twee straten is de PostcodeStraatprijs gevallen in de augustustrekking van de Postcode Loterij. Het gaat om zes bewoners van de Nieuwe Herengracht (postcode 1011 SG) en om negen bewoners van de Nieuwendammerdijk (postcode 1023 BK). Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste de gelukkige winnaars donderdag met de bekende gouden envelop.
 
Op de Nieuwe Herengracht (postcode 1011 SG) zijn de volgende bedragen gewonnen:
- 175.000 euro (1 huishouden)
- 25.000 euro (4 huishoudens)
- 12.500 euro (1 huishouden)
 
Annelies is de winnares van 175.000 euro. Daarnaast wint zij ook een BMW. Deze auto wordt verloot onder alle winnaars van deze Straatprijs.
 
Annelies: "Ik ben er heel erg blij mee! Ik droom al lange tijd over een woonboot in Waterland. Maar ik ben ook op zoek naar een werkruimte in Amsterdam. Ik denk dus nog eens goed na wat het gaat worden."
 
David wint 25.000 euro en is blij verrast: "Dankzij deze prijs kan ik een ingewikkelde operatie ondergaan. Ik heb namelijk een hernia en deze operatie komt voor eigen kosten. Met dit geld kan ik na de operatie zelfs ook nog lekker op vakantie!"
 
Op de Nieuwendammerdijk (postcode 1023 BK) zijn de volgende bedragen gewonnen:
- 50.000 euro (4 huishoudens)
- 25.000 euro (4 huishoudens)
- 12.500 euro (1 huishouden)
 
Op de Nieuwendammerdijk is Pip de winnares van 50.000 euro. Zij wint daarnaast ook een BMW.

Pip reageert een dag na de uitreiking: "Het feest is nog lang doorgegaan in de straat! Om een uur of negen zijn we met de buren maar wat eten gaan halen, we hebben de snackbar leeggekocht! Van het geld willen mijn man en ik een mooie, grote reis met onze drie kinderen maken. Die wens hebben we al heel lang, maar we hebben de middelen er niet voor. Vijf vliegtickets koop je niet zomaar. Maar nu kan dat gemakkelijk! Waar we heen willen? Geen idee nog. De wereld is groot!"
 
Annemieke wint 50.000 euro en is blij verrast: "Voor mijn werk houd ik mij bezig met tuinen. Van het geld wil ik graag een zitgrasmaaier aanschaffen."

Iedere werkdag een Straatprijs

In de maand september maakt de Postcode Loterij extra veel deelnemers blij met de PostcodeStraatprijs. Naast de 4 reguliere Straatprijzen die de Postcode Loterij elke maand uitreikt, worden in september nog eens 22 extra Straatprijzen uitgereikt. De meeste winnaars ontvangen 25.000 euro per lot, omdat zij met de StraatprijsVerdubbelaar meespelen. Anders is het winnende bedrag 12.500 euro per lot. In deze video is te zien hoe de verdeling van de Postcode Loterij Straatprijs werkt: ‘Hoe werkt de Straatprijs'.

Uitreiking te zien op tv

De uitreiking op de Nieuwendammerdijk is op maandag 5 september te zien en de uitreiking op de Nieuwe Herengracht op donderdag 8 september. Beiden worden uitgezonden om 19:20 uur op RTL 4.

Download foto