Inwoners Delft vallen in de prijzen bij Postcode Loterij Miljoenenjacht

Amsterdam, 3 oktober 2016 – Cees uit Delft is de gelukkige winnaar van 37.000 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. De inwoner uit Delft was samen met 49 wijkgenoten (postcodegebied 2624) uitgenodigd. Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de knop drukten, ging Cees naar huis met het geldbedrag.
 
Cees streed samen met 499 andere kandidaten om de felbegeerde finaleplaats in het Gouden Koffer Spel. Hoewel hij niet in de finale kwam, won hij toch een bedrag van 37.000 euro. De twee laatste kandidaten in de race kozen er namelijk voor om niet op ‘de rode knop' te drukken en het spel met het uitstapbedrag te verlaten. Daarom werd het uitstapbedrag verloot onder één van de aanwezigen op de tribune: Cees uit Delft was de gelukkige.
 
Cees is blij verrast: "Grandioos! We gaan er lekker van op vakantie. Hartstikke bedankt dat jullie niet gedrukt hebben!"

Nog een Delftse winnaar

Nog een inwoner van Delft, Niels, wist door te dringen tot de voorronde van de finale. Hij eindigde als één van de vijf laatste kandidaten. Hij viel echter af voor de grote finale en kreeg een troostprijs van 3.000 euro.

1 eurocent tot 5 miljoen euro

In ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk won Stefan uit Broek in Waterland het finalespel en nam 166.000 euro mee naar huis.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel in beeld verschijnt, kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode.
 
'Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 6 november wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.