Inwoners Den Helder winnen 83.700 euro in Postcode Loterij Miljoenenjacht

Amsterdam, 26 oktober 2015 – Tiny en André uit Den Helder zijn de gelukkige winnaars van in totaal 83.700 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Samen met 48 wijkgenoten werden zij uitgenodigd in de studio. Tiny vond daar de ‘Gouden Bel' onder haar stoel en won daarmee 50.000 euro. André stond als één van de twee laatste finalisten in de studio wat hem 33.700 euro opleverde.
 
Tiny en André uit Den Helder streden zondag samen met 498 andere kandidaten om de felbegeerde finaleplaats in het Gouden Koffer Spel. Hoewel zij niet in de finale kwamen, won Tiny een bedrag van 50.000 euro André 33.700 euro.

Gouden Bel

Onder de stoel van Tiny lag de ‘Gouden Bel' verstopt. De studiogast met de Gouden Bel mag deze tijdens het finalespel, vlak voor een bepaalde koffer opengaat, rinkelen en wint dan het bedrag in deze koffer tot een maximum van 50.000 euro. Tiny rinkelde de bel bij geldkoffer nummer zeven en was tot tranen geroerd toen zij daarmee 50.000 euro won.

Uitstapwinnaar

André stond als één van de twee laatste finalisten in de studio. Door op de rode knop te drukken besloot hij het spel te verlaten met een uitstapbedrag van 33.700 euro. André, brandweerman van beroep, is blij verrast met de prijs: "Het is een goed bedrag, daar ga ik fijne dingen mee doen!"

1 eurocent tot 5 miljoen euro

In ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk won Arnold uit Helmond in het finalespel 1.800 euro.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En… ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode. In de aflevering van gisteren wonnen de Bingowinnaars én zijn buren die met postcode 3265 AA uit Piershil en postcode 1015 KV Amsterdam meespelen 1.800 euro.
 
‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met 22 november wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.