Inwoners Noordwijk winnen ruim 2,8 miljoen euro bij Postcode Loterij

Amsterdam, 3 december 2013 Inwoners van Noordwijk winnen ruim 2,8 miljoen euro. Dat is vanochtend in het tv-programma Koffietijd op RTL 4 bekendgemaakt. De gelukkige inwoners waarvan de postcode begint met 2201 en die meespeelden in de novembertrekking van de Postcode Loterij, winnen met elkaar deze miljoenenprijs. Vrijdag 6 december wordt bekend op welke volledige postcode en in welke straat in deze wijk de grootste geldprijzen vallen.

Welke straat wint het meest?
De EuroKanjer bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 2201 winnen met elkaar de wijkprijs van ruim 1,4 miljoen euro. De andere ruim 1,4 miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers van één specifieke postcode (2201 én letters) binnen deze wijk. Om welke postcode dit gaat wordt vrijdag 6 december onthuld.

Uitreiking met optreden van Wolter Kroes
Wijkwinnaars uit Noordwijk horen 6 december a.s. welk bedrag zij per lot ontvangen. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakt dit bekend tijdens een uitreiking in de wijk met een optreden van Wolter Kroes. De uitreiking vindt plaats op het parkeerterrein aan de Johanna van Hoornstraat in Noordwijk en duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Het terrein gaat om 18.30 uur open.

Verdeling op basis van Kanjerpunten
De verdeling van de EuroKanjer gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten dat deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2013, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de novembertrekking waarin deze EuroKanjer valt, hebben deelnemers maximaal 12 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Miljoenenprijzen door het hele land
In 2013 reikte de Postcode Loterij vele miljoenenprijzen uit. Deze prijzen vielen onder meer in Nuenen, Udenhout, Assen, Gendringen, Arnhem en Twello.