Inwoners Utrecht winnen ruim 3,2 miljoen euro bij Postcode Loterij

Amsterdam, 2 mei 2014 – Inwoners van Utrecht winnen ruim 3,2 miljoen euro. Dat is vanochtend in het tv-programma ‘Koffietijd’ op RTL 4 bekendgemaakt. De gelukkige inwoners waarvan de postcode begint met 3524 en die meespeelden in de apriltrekking van de Postcode Loterij, winnen met elkaar deze miljoenenprijs. Vrijdag 9 mei wordt bekend op welke volledige postcode en in welke straat in deze wijk de grootste geldprijzen vallen.

Welke straat wint het meest?

De EuroKanjer bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 3524 winnen met elkaar de wijkprijs van ruim 1,6 miljoen euro. De andere ruim 1,6 miljoen euro wordt verdeeld onder de deelnemers van één specifieke postcode (3524 én letters) binnen deze wijk. Om welke postcode dit gaat wordt vrijdag 9 mei onthuld.

Uitreiking met optreden van Wolter Kroes

Wijkwinnaars uit Utrecht horen 9 mei a.s. welk bedrag zij per lot ontvangen. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, maakt dit bekend tijdens een uitreiking in de wijk met een optreden van Wolter Kroes. Gesprekken omtrent deze uitreiking vinden nog plaats met de gemeente.

Verdeling op basis van Kanjerpunten

De verdeling van de EuroKanjer gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten dat deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2014, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de apriltrekking waarin deze EuroKanjer valt, hebben deelnemers maximaal 4 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Miljoenenprijzen door het hele land

In 2013 en 2014 reikte de Postcode Loterij vele miljoenenprijzen uit. Deze prijzen vielen onder meer in Vrouwenpolder, Udenhout, Assen, Arnhem en Middelaar.

Uitslagen Postcode Loterij

De overige prijzen uit het prijzenpakket van de Postcode Loterij worden op maandag 5 mei gepubliceerd op www.postcodeloterij.nl/uitslagen.