Inwoners Zierikzee winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Amsterdam, 1 januari 2014 – Een grote verrassing op nieuwjaarsdag voor inwoners van de Krabstraat in Zierikzee. Een Postcode Loterij Kanjerprijs van 1 miljoen euro is op hun postcode 4301 ZA gevallen. Dat is woensdagavond bekendgemaakt gemaakt tijdens de RTL 4 Telefilm 'Assepoester: Een Modern Sprookje'.

De verdeling van de prijs gebeurt op basis van het aantal deelnemers met de winnende postcode, het aantal loten dat zij hebben en het aantal Kanjerpunten dat deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd per lot. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2013, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Later deze maand wordt duidelijk welk bedrag de winnaars per lot winnen.

€ 48,9 miljoen verdeeld op nieuwjaarsdag
De Kanjerprijs in Zierikzee is één van de prijzen van de PostcodeKanjer van 48,9 miljoen. Zeeland valt op nieuwjaarsdag tweemaal in de prijzen, want de hoofdprijs van 42,9 miljoen euro is terecht gekomen in het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder. Daarnaast vallen er vanavond nog meer prijzen van 1 miljoen euro in vijf andere woonplaatsen.

€ 1 miljoen winnaars op nieuwjaarsdag
Naast deze miljoenenprijzen wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.