Inwoners Zoetermeer winnen 1 miljoen euro bij Postcode Loterij

Amsterdam, 1 januari 2015 – Een grote verrassing op nieuwjaarsdag voor inwoners van de Kernbaan in Zoetermeer. Een PostcodeKanjer Prijs van 1 miljoen euro is op hun postcode 2728 RA gevallen. Dat werd zojuist tijdens een speciale tv-uitzending van ‘Koffietijd’ op RTL 4 bekendgemaakt. Morgen gaat een team van de Postcode Loterij bij de winnaars langs om met hen te proosten.

De verdeling van de prijs gebeurt op basis van het aantal deelnemers met de winnende postcode, het aantal loten dat zij hebben en het aantal Kanjerpunten dat deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd per lot. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2014, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de trekking van de PostcodeKanjer hebben deelnemers maximaal 14 Kanjerpunten per lot kunnen sparen (12 maandelijkse trekkingen + 2 extra trekkingen in juli en december).

49,7 miljoen verdeeld op nieuwjaarsdag

De PostcodeKanjer Prijs in Zoetermeer is onderdeel van de PostcodeKanjer van 49,7 miljoen. Deze miljoenenprijs wordt onder 7 postcodes verdeeld: 6 postcodes winnen 1 miljoen en 1 postcode + bijbehorende wijk wint de hoofdprijs van 43,7 miljoen euro.
Deze hoofdprijs is gevallen in Amsterdam Zuidoost.
Waar de andere vijf miljoenenprijzen vallen wordt later vandaag bekendgemaakt op RTL 4 en is terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.

Degenen die in de prijzen vallen, speelden mee in de reguliere decembertrekking van de Postcode Loterij.   

Nog meer prijzen op nieuwjaarsdag

Verder vielen in de decembertrekking op bijna 1 miljoen loten andere geldbedragen en naturaprijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen. Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.