Irma uit Schalkwijk wint 25.000 euro in tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Amsterdam, 29 maart 2016 – Irma uit Schalkwijk is de gelukkige winnaar van 25.000 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Zij was samen met 49 wijkgenoten uit postcodegebied 3998 uitgenodigd in de studio. Omdat de twee laatste kandidaten in de race niet op de knop drukten, ging Irma naar huis met het geldbedrag.  
 
Irma: "Dit is geweldig natuurlijk. Wat ik er mee ga doen weet ik nog niet, maar opeens is er heel veel mogelijk!"
 
Irma streed samen met 499 andere kandidaten om de felbegeerde finaleplaats in het Gouden Koffer Spel. Hoewel zij niet in de finale kwam, won zij toch een bedrag van 25.000 euro. De twee laatste kandidaten in de race kozen er namelijk voor om niet op ‘de knop' te drukken en het spel met het uitstapbedrag te verlaten. Daarom werd het uitstapbedrag verloot onder één van de aanwezigen op de tribune: Irma uit Schalkwijk was de gelukkige.

1 eurocent tot 5 miljoen euro

In ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk won José uit Assendelft in het finalespel 433.000 euro.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En… ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode.
 
‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 10 april wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.