Jannie uit Kampen wint 50.000 euro in tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Amsterdam, 14 maart 2016 – Jannie uit Kampenm is 50.000 euro rijker. Zij was samen met 49 wijkgenoten uitgenodigd voor het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Onder haar stoel in de studio vond Jannie de ‘Gouden Bel'.  Zij rinkelde de bel bij koffer nummer acht en won daarmee de inhoud van de geldkoffer.

Jannie is blij verrast met de prijs en heeft grote plannen: "Van het geld willen wij heel graag een snackbar beginnen!"

Jannie streed zondag samen met 499 andere kandidaten om de felbegeerde finaleplaats in het Gouden Koffer Spel. Hoewel zij niet in de finale kwam, won zij toch een bedrag van 50.000 euro. Onder één van de stoelen lag namelijk naast de prijs ook nog de Gouden Bel verstopt. De studiogast met de Gouden Bel mag deze tijdens het finalespel, vlak voor een bepaalde koffer opengaat, rinkelen en wint dan het bedrag in deze koffer tot een maximum van 50.000 euro.

1 eurocent tot 5 miljoen euro

In ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk won Gerrit uit Amersfoort in het finalespel 68.000 euro.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En… ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode. In de aflevering van gisteren won de Bingowinnaar én haar buren die met postcode 6191 HD uit Beek meespelen in totaal 136.000 euro.
 
‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 10 april wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.