José uit Assendelft wint bijna half miljoen euro in finale tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Vergeten koffernummer leidt de weg naar 433.000 euro

Amsterdam, 29 maart 2016 – José uit Assendelft is de gelukkige winnaar van 433.000 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Nadat José 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende Gouden Koffer Spel.
 
José, bijgestaan door haar moeder, stond samen met 49 wijkgenoten (postcodegebied 1567) uit Assendelft in de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde zij als finalist in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen, maken deelnemers kans op een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro.  
 
"Het heeft zo moeten zijn", vertelt José over de manier waarop zij het bedrag van 433.000 euro bij elkaar heeft gespeeld. "Voorafgaand aan de opname heb ik een lijstje opgesteld met de volgorde van de te openen koffers. Samen met mijn zoon en man hebben we om de beurt een koffernummer opgeschreven. Net zo lang totdat we alle koffers onder elkaar hadden staan. Pas in de studio besefte ik me dat er op het lijstje 25 koffers stonden en dat er 26 koffers in het spel zitten! Wat bleek? In koffer 26, de koffer die niet op mijn lijstje stond en daardoor dus bleef meespelen, zat 5 miljoen euro!"
 
José stopte uiteindelijk na 19 koffers te hebben geopend. Zij wint daarmee 433.000 euro. Wat ze met het geld wil doen? José: "Mijn zus heeft het financieel niet makkelijk. Nu kunnen we haar helpen! En mijn moeder krijgt een nieuwe auto van me. Die heeft nu een heel oud autootje, waarmee ze naar de garage moet. De garage kan ze nu afbellen." 

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt, kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En… ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 10 april wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.