Jury van aanzien voor Postcode Lottery Green Challenge 2010

Internationale jury duurzame zoektocht bekend

Amsterdam, 13 juli 2010 – De Postcode Lottery Green Challenge, de wereldwijde zoektocht naar het beste duurzame idee, maakt haar internationale jury van duurzame ondernemers en persoonlijkheden bekend. Erevoorzitter van de jury is Z.K.H. Prins Friso van Oranje-Nassau. Daarnaast bestaat de jury uit voorzitter Liesbeth van Tongeren van GroenLinks, Sigrid van Aken van de Nationale Postcode Loterij, Jim Walker van The Climate Group, Ian Marchant van Scottish & Southern Energy, Marty Pickett van het Rocky Mountain Institute en Kofi Nketsia-Tabiri van E+Co Africa. Zij beslissen op 23 september 2010 welke finalist 500.000 euro in ontvangst neemt voor zijn of haar CO2 uitstoot verlagende idee.

Groene ideeën

Voor het vierde opeenvolgende jaar beloont de Green Challenge ideeën voor groene producten en/of diensten die de uitstoot van broeikasgassen tegengaan en hoog scoren wat betreft design, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Tot 31 juli kan iedereen zijn of haar idee indienen, middels het online formulier. Voorwaarde is dat zij hun idee binnen twee jaar zelf op de markt zetten. De Prejury selecteert uit alle inzendingen vijf tot zeven finalisten. Zij komen in september naar Amsterdam voor de presentatie aan de Jury en een internationaal publiek tijdens PICNIC'10.

Juryleden

Z.K.H. Prins Friso van Oranje-Nassau, Managing Director Wolfensohn & Company. Zijn werkzaamheden hebben onder andere te maken met de implementatie van schone energie in de opkomende economiën.

Liesbeth van Tongeren, van 2003-2010 directeur Greenpeace Nederland. Sinds 17 juni 2010 is Liesbeth lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks waarin zij zich bezig houdt met klimaat, energie en milieu.

Sigrid van Aken, Managing Director Nationale Postcode Loterij. De Postcode Loterij steunt goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld.

Jim Walker, Chief Operating Officer en mede-oprichter van The Climate Group. Deze organisatie is er op gericht de politieke druk op oplossingen voor klimaatverandering op te voeren.

Ian Marchant, Chief Executive Officer of Scottish & Southern Energy PLC sinds oktober 2002. Scottish & Southern Energy levert haar klanten energie op een zo duurzame mogelijke manier.

Marty Pickett, Executive Director and General Counsel van Rocky Mountain Institute. Het Rocky Mountain Institute is een onafhankelijke wetenschappelijke en creatieve denktank die concrete oplossingen aandraagt en implementeert om klimaatverandering tegen te gaan.

Kofi Nketsia-Tabiri, Directeur Business Inovation Unit E+Co Africa. Deze organisatie investeert in- en verleent advies aan ondernemingen in ontwikkelingslanden om gebruik van duurzame energie te stimuleren.

Duurzaam ondernemen

In toenemende mate behoort duurzaamheid tot een uitdaging die het bedrijfsleven oppakt. Om deze tendens optimaal te ondersteunen is de Green Challenge blog in het leven geroepen. Hier doen lezers over de hele wereld inspiratie op, lezen over duurzaam ondernemen en kunnen eventueel zelf bloggen over hun ervaringen in het duurzaam ondernemen. En ook op Twitter is het nieuws rondom de wedstrijd te volgen.

Meer informatie: www.greenchallenge.info