Karweitje voor UNICEF, klussen tegen kinderarbeid

Karweitje voor Unicef: Klussen tegen Kinderarbeid

Op 12 juni, de Dag tegen Kinderarbeid, vraagt UNICEF aandacht voor de 150 miljoen kinderen in de wereld die moeten werken onder zware omstandigheden. UNICEF vindt dit onacceptabel en voert daarom van 12 t/m 19 juni actie in de vorm van karweitje voor UNICEF. Iedereen kan meedoen!

Doe mee!

Wij vragen zoveel mogelijk kinderen om mee te doen en te klussen voor UNICEF tegen kinderarbeid! Je kunt bijvoorbeeld de hond uitlaten, flessen wegbrengen of auto's wassen. Nog een IDEE:doe een buitenklusje voor UNICEF op de Buitenspeeldag op 13 juni of verras voetbalkijkend Nederland met de verkoop van oranje cupcakes.

Werkende kinderen

150 miljoen kinderen, dat is negen keer het aantal inwoners van Nederland: zoveel kinderen tussen de 5 en 14 jaar werken wereldwijd onder zware omstandigheden. Zij werken als huissloofjes, in steengroeven en goudmijnen, in de seksindustrie, op plantages of in fabrieken. Kinderen die dit werk doen worden vaak ziek, raken soms gewond of komen om of worden misbruikt en uitgebuit.

UNICEF vindt dit onacceptabel en voert daarom actie tegen kinderarbeid: Klussen tegen kinderarbeid. Want jij kunt je toch ook niet voorstellen dat kinderen in Nederland onder dergelijke omstandigheden moeten werken?

Idee voor een karweitje?

Heb je een goed idee voor een karweitje bedacht, laat het ons dan weten via: karweitjevoorunicef@unicef.nl en jij maakt kans op een vermelding via onze social media en op deze webpagina. Samen met UNICEF steun jij op deze manier alle werkende kinderen die nog niet naar school kunnen!

Extra aandacht

Ook op televisie zal er aandacht besteed worden aan de actie:

  • Op 4 juni roept UNICEF-ambassadeur Sipke Jan Bousema in het tv programma Koffietijd volwassenen op om mee te doen met de actie.
  • Vanaf 2 t/m 8 juni is de Socutera TV spot dagelijks te zien op Nederland 3.
  • Op 12 juni is er een ludieke actie op landelijke bekendheid te krijgen voor de actie 'Karweitje voor UNICEF'