Koffietijd! Terug bij RTL 4

Amsterdam, 2 april - Tussen 1994 en 2001 schreef 'Koffietijd' tv-geschiedenis in Nederland. Inmiddels is alles helemaal rond en komt het populaire ochtendprogramma na een afwezigheid van negen jaar terug bij RTL 4. Het in een nieuw jasje gestoken 'Koffietijd' wordt gepresenteerd door een nieuw maar ervaren tv-duo: Loretta Schrijver en Quinty Trustfull. De uitzendingen gaan van start op maandag 5 april.

Elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur 's ochtends is er een nieuwe (hoofd)gast en wordt de kijker bijgepraat over uiteenlopende zaken van nu. De kijker begint de dag goed geïnformeerd en met een goed humeur. 'Koffietijd' wordt zijn of vooral haar dagelijkse update met trends en tips. Ook de aandachtsgebieden van de drie goede doelen loterijen, partners de Nationale Postcode Loterij ('mens & natuur'), Sponsor Bingo Loterij ('gezondheid & welzijn') en BankGiro Loterij ('cultuur'), worden op informatieve wijze uitgelicht. Elke aflevering heeft een thema dat als een rode draad door de uitzending loopt. De vaste onderdelen in het nieuwe 'Koffietijd' zijn:

Stelling van de Dag

Elke dag wordt er een stelling, die met één van de thema's in het programma behandeld wordt, aan de kijker voorgelegd.

De Gast van de Dag

Een bekende Nederlander afkomstig uit de sport, kunst, cultuur of entertainment praat de hele uitzending mee over de verschillende onderwerpen.

Wat eten we vandaag?

Elke dag kookt een kok of een kijker een heerlijke maaltijd die je nog diezelfde avond thuis kunt maken, want het recept en de boodschappenlijst vind je terug op de website van 'Koffietijd'.

Het Spel

Elke dag speelt een kijker een spel waarmee een mooie prijs te winnen is. Dit spel kan ook gespeeld worden op de site van 'Koffietijd'.

TV-Tips

Elke dag krijgt de kijker een aantal tips over tv-programma's die men 's avonds zeker niet mag missen.

Vraag het de...

Welke vraag de kijker ook heeft, 'Koffietijd' biedt het antwoord. 'Koffietijd' heeft met de eigen arts, tandarts, kapper, visagist en personal trainer de deskundigen in huis die alle de kijkersvragen kunnen beantwoorden.

Het programma is behalve op tv ook op internet te volgen, via www.koffietijd.nl.

Uitzending: vanaf maandag 5 april, elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur.