Koninklijke onderscheiding voor oprichters Postcode Loterij

Boudewijn Poelmann en Frank Leeman, oprichters van de Nationale Postcode Loterij, ontvangen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Joyce Sylvester van Naarden.
Boudewijn Poelmann en Frank Leeman, oprichters van de Nationale Postcode Loterij, ontvangen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Joyce Sylvester van Naarden.

Amsterdam, 17 september 2012 – Boudewijn Poelmann en Frank Leeman, oprichters van de Nationale Postcode Loterij, zijn maandag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Joyce Sylvester van Naarden. Zij roemde hun gedrevenheid voor het goede doel in combinatie met innovatief ondernemerschap en leiderschap. Dit heeft geleid tot een organisatie die inmiddels de 3e grootste private donor is van de wereld.

“Frank Leeman en ik zijn zeer vereerd met deze waardering voor ons werk. ‘Sharing’ is een van onze kernwaarden en wij denken daarom aan al onze medewerkers, met al die mensen willen we deze eer delen. Het is eigenlijk meer een erkenning voor onze verschillende goededoelenloterijen in Nederland, Zweden en Groot-Brittannië en al die anderen die zo dicht bij ons staan.”, aldus Boudewijn Poelmann.

Op aanbeveling van Bill Clinton
De voordracht van de heren Poelmann en Leeman is onder anderen ondersteund door Bill Clinton, Pieter Winsemius, Joop van den Ende en Farah Karimi. Naast de passie van de twee oprichters voor een betere wereld en hun ondernemerschap, is ook hun zorg meegewogen voor de continuïteit van de missie van de Goede Doelen Loterijen: het werven van fondsen voor goede doelen en bekendheid geven aan hun werk.

Niet alleen de Postcode Loterijen in Nederland, Zweden en Groot Brittannië, maar ook de BankGiro Loterij en VriendenLoterij maken deel uit van de organisatie. De Nederlandse Goede Doelen Loterijen onderscheiden zich van andere loterijen doordat zij 50% van de lotprijs afdragen aan het goede doel. De andere helft is bestemd voor prijzen en de uitvoering van de loterij.

De uitreiking vond plaats tijdens de finale van de Postcode Lottery Green Challenge in Amsterdam. Dit is de grootste jaarlijkse internationale wedstrijd voor het beste groene idee dat de klimaatverandering terugdringt. De Postcode Loterij startte deze wedstrijd in 2007 om groen ondernemerschap overal ter wereld te stimuleren.

Download
Download de afbeelding in hoge resolutie