Loterij vraagt tijdens SAIL aandacht voor drinkwaterproject

Amsterdam, 19 augustus 2010 – Als hoofdsponsor van SAIL 2010 organiseert de Postcode Loterij op 19 en 20 augustus twee concerten voor UNICEF waarin het belang van schoon drinkwater voor de kinderen in Sierra Leone centraal staat. Tijdens het concert zijn er optredens van onder andere Jeroen van der Boom, musicalsterren Mariska van Kolck en Bob Fosko en Junior Songfestivalwinnaar Ralf Mackenbach. UNICEF-ambassadrice Nicolette van Dam presenteert de avond.

Toekomst visie

In Sierra Leone, het armste land op aarde, haalt zeker een op de vier kinderen zijn vijfde verjaardag niet. Dit komt veelal door gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij, een extra bijdrage van 1,89 miljoen, kan UNICEF in Sierra Leone samen met de bevolking water en sanitaire voorzieningen opzetten. De kinderen van Sierra Leone krijgen weer een toekomst.

Indrukwekkende reis

In juni van dit jaar ging Jeroen van der Boom samen met zijn vriendin Dany naar Sierra Leone om de waterprojecten van UNICEF te bezoeken. De reis maakte grote indruk op hen: 'Mensen doen hun behoefte in dezelfde rivier waar ze drinkwater uit halen, zich wassen, hun vee uit laten drinken en doorheen rijden met de auto om naar de overkant te kunnen komen. En dan te bedenken dat dit land nog geen 7 uur vliegen van Nederland vandaan ligt.'

Concerten op de Kop van het Java-eiland

Jeroen treedt op als hoofdartiest tijdens de concerten die op 19 en 20 augustus van 20.15-22.00 uur worden gehouden op de Kop van het Java-eiland. Aan de hand van geprojecteerde foto's en filmpjes laat hij zien hoe belangrijk schoon water en sanitaire voorzieningen zijn in een land als Sierra Leone. 'Ieder kind heeft recht op schoon drinkwater. Wij willen dat iedereen in Nederland zich daarvan bewust is. Want niemand realiseert zich dat miljoenen kinderen sterven omdat ze simpelweg geen toegang hebben tot schoon drinkwater.'

Speciale plaatsen voor winnaars

De twee concerten zijn voor de bezoekers van SAIL gratis toegankelijk. Speciale concertplaatsen vooraan het podium en een speciaal arrangement zijn beschikbaar gesteld aan 1.500 winnaars van de Nationale Postcode Loterij. Daarnaast wonnen nog eens 400 deelnemers een exclusieve rondvaart op de replica van het historische schip de Shtandart. Alle winnaars mogen iemand meenemen. Voor de vierde maal is de Nationale Postcode Loterij hoofdsponsor van SAIL.