Negen inwoners Almelo winnen samen 100.000 euro bij Postcode Loterij

Amsterdam, 21 juni 2016 – Een grote verrassing voor negen bewoners van de Schierstins in Almelo. Op hun postcode 7608 XB is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen in de meitrekking van de Postcode Loterij. De winnaars verdelen deze prijs met elkaar. Afgelopen maandag werden de bewoners van de Schierstins verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam met een cheque. Almelo viel eerder ook al groots in de prijzen.
 
Afgelopen maandag zijn de volgende bedragen gewonnen:
- 20.000 euro (1 winnaar)
- 10.000 euro (8 winnaars)
De bedragen lopen uiteen omdat de verdeling van het geldbedrag afhankelijk is van het aantal meespelende loten.
 
Jolande wint 10.000 euro en is blij verrast: "De Postcode Loterij kwam langs om een ‘klein prijsje' te brengen, hadden ze aan de telefoon gezegd. Maar toen zag ik Nicolette opeens en werd mij duidelijk dat het toch niet zo'n klein prijsje was! Ik ben net naar Almelo verhuisd dus ik kan het geld goed gebruiken. Ik denk dat ik het ga beleggen."

Buurt-Ton

De Buurt-Ton is de nieuwe prijs van de Postcode Loterij die iedere zaterdag wordt bekendgemaakt. Om de introductie van deze nieuwe prijs te vieren, deelt de Postcode Loterij in de trekking van mei en juni extra Buurt-tonnen uit. De prijs van 100.000 euro wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal meespelende loten.

Uitreiking te zien op tv

De uitzending van de uitreiking in de Schierstins in Almelo is op woensdag 29 juni te zien om 19.50 uur op RTL 4.

Miljoenenprijs in Almelo

Almelo viel eerder ook al groots in de prijzen. In september 2014 viel de Postcode Straatprijs ter waarde van 300.000 euro in de Jan Tooropstraat (postcode 7606 JT). En afgelopen december mochten twee bewoners van het Hof van Gülick (postcode 7607 BA) een Kanjerprijs met elkaar verdelen van maar liefst 1 miljoen euro.

Download foto