Nettie uit Nijmegen wint 29.000 euro in tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Amsterdam, 9 november 2015 – Nettie uit Nijmegen is de gelukkige winnaar van 29.000 euro in het tv-programma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' dat afgelopen zondag werd uitgezonden. Zij was samen met 49 wijkgenoten uitgenodigd in de studio. Omdat de twee laatste kandidaten in de race niet op de knop drukten, ging Nettie naar huis met het geldbedrag. Ook wijkgenoot Tine viel in de prijzen. Zij nam een Apple Pakket mee naar huis.
 
Nettie streed samen met 499 andere kandidaten om de felbegeerde finaleplaats in het Gouden Koffer Spel. Hoewel zij niet in de finale kwam, won zij toch een bedrag van 29.000 euro. De twee laatste kandidaten in de race kozen er namelijk voor om niet op ‘de knop' te drukken en het spel met het uitstapbedrag te verlaten. Daarom werd het uitstapbedrag verloot onder één van de aanwezigen op de tribune.

Nettie uit Nijmegen is blij verrast met de prijs: "Ik zei net nog ‘dat overkomt mij niet.' En mijn kleinzoon appte me zojuist met: ‘Oma, doe je best he!' Hartstikke bedankt!"

Nog een prijswinnaar

Ook wijkgenoot Tine viel in de prijzen. Zij won een Apple Pakket met daarin een laptop, een smartphone en een smartwatch. Het pakket had zij te danken aan Johan uit Bunschoten-Spakenburg die er voor koos door te spelen voor een finaleplaats. Omdat hij koos voor de finale, kreeg Tine uit Nijmegen de koffer met inhoud. Johan eindigde als één van de vier laatste finalisten.

1 eurocent tot 5 miljoen euro

In ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk won Remco uit Sleeuwijk in het finalespel 62.000 euro.

Thuis meespelen met Postcode Loterij Bingo

Tijdens de spelshow kunnen deelnemers van de Postcode Loterij meespelen met Postcode Loterij Bingo. Elk Bingogetal dat tijdens het Gouden Koffer Spel verschijnt kunnen de mensen thuis wegstrepen op hun Bingokaart. Degene die als eerste een volle Bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. En… ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen in de winnende postcode.
 
‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 22 november wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.