Nicolette van Dam nieuwe ambassadeur Nationale Postcode Loterij

Amsterdam, 5 december 2013 – Vanaf vandaag is Nicolette van Dam ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij. In deze rol doet de presentatrice verslag van de goededoelenprojecten die dankzij de steun van de Postcode Loterij tot stand komen. Daarnaast gaat ze verschillende prijzen voor de loterij uitreiken, waaronder één van de miljoenenprijzen van de PostcodeKanjer die op 1 januari 2014 eruit gaan. Ook neemt Nicolette de presentatie van het nieuwe tv-programma ‘Beat the Crowd’ voor haar rekening, een productie van TALPA in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij.

“Ik heb ontzettend veel zin in deze samenwerking. Al jaren zet ik me met veel liefde in voor UNICEF en dankzij mijn ambassadeurschap voor de Nationale Postcode Loterij kan ik me nu sterk maken voor nog meer goede doelen. Dat ik ook nog eens mensen blij mag maken met mooie prijzen maakt het natuurlijk extra leuk”, aldus Nicolette.

Jong en enthousiast
“We zijn trots dat we Nicolette mogen verwelkomen als nieuwe ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij”, vertelt Imme Rog, Managing Director van de Nationale Postcode Loterij. “Zij is al jaren aan de loterij verbonden door haar actieve ambassadeurschap voor UNICEF, één van de eerste goede doelen die de Postcode Loterij steunde. Met haar enthousiaste persoonlijkheid past zij perfect in ons team van ambassadeurs.”

Beat the Crowd
Nicolette gaat in 2014 samen met Winston Gerschtanowitz bij RTL 4 het nieuwe programma ‘Beat the Crowd’ presenteren. In het spelprogramma neemt één kandidaat het op tegen maar liefst 200 man publiek. Met het beantwoorden van tien inschattingsvragen strijden de twee kampen tegen elkaar om geld. De vraag is: wie gaat er in de finale met de megapot naar huis? Die ene kandidaat of toch ‘the crowd’?

De andere ambassadeurs van de Nationale Postcode Loterij zijn: Winston Gerschtanowitz, Caroline Tensen, Martijn Krabbé, Gaston Starreveld en Quinty Trustfull.