Nieuw seizoen 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' en 'Kanjers van Goud'

Miljoenenjacht met Linda de Mol
Miljoenenjacht met Linda de Mol

Vanaf zondag 20 november zijn zowel 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' als 'Kanjers van Goud' vijf weken lang te zien bij RTL 4.

In de spannende spelshow 'Postcode Loterij Miljoenenjacht', gepresenteerd door Linda de Mol, strijden 500 kandidaten weer om die felbegeerde vijf miljoen euro. De deelnemers hebben maar één doel voor ogen: het bereiken van de bloedstollende Gouden Koffer-finale.

In vier bloedstollende spelrondes wordt uit deze 500 studiogasten uiteindelijk één finalist geselecteerd. Deze mag kiezen uit 26 koffers met bedragen die variëren van één eurocent tot vijf miljoen euro. Het draait nu allemaal om inzicht, lef en geluk en hopelijk is de finalist in het bezit van stalen zenuwen.

Hoeveel koffers opent de finalist en wanneer gaat hij of zij in op het bod van de bank? Iedere aflevering is er drie keer kans op vijf miljoen euro, namelijk door de finalist in de studio, de wijk en natuurlijk de thuiswinnaar.

Winston Gerschtanowitz gaat het land in om deze nietsvermoedende man of vrouw thuis live te verrassen met hetzelfde bedrag als in de studio is gewonnen. Daarnaast is in elke aflevering aandacht voor de goede doelen die steun ontvangen van de Postcode Loterij. Het nieuwe seizoen van 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' start met de 100ste aflevering van deze spelshow.

Ook 'Kanjers van Goud', het programma waarin bijzondere mensen wekelijks in het zonnetje worden gezet, is vanaf 20 november terug bij RTL 4. Vijf weken lang verrassen Caroline Tensen, Quinty Trustfull en Gaston Starreveld mensen die zich elke dag voor het goede doel inzetten en zo anderen helpen, of dat nu in Nederland of ver hiervandaan is.

Deze kanjers krijgen onverwachts bezoek van iemand die ze heel dierbaar is: familieleden of vrienden die nooit in staat zijn geweest om met eigen ogen te zien wat zij allemaal doen en bereikt hebben. Het onverwachte weerzien zorgt vaak voor veel emoties en natuurlijk is er ruimschoots aandacht voor het bijzondere goededoelenproject.

De inzet van deze kanjers om de wereld een beetje mooier te maken, wordt beloond met een onderscheiding, de Gouden Wimpel, en als klap op de vuurpijl krijgt deze held een cheque ter waarde van 25.000 euro van de Postcode Loterij, om te besteden aan het project.

In de eerste aflevering gaat Gaston Starreveld naar Haïti, waar hij de Nederlandse Michiel Mollen, die werkt voor Cordaid/Mensen in Nood, bezoekt. Michiel Mollen werkt al anderhalf jaar op Haïti om het land op te bouwen na de verwoestende aardbeving in januari 2010.

Alle goededoelenprojecten die aan bod komen in 'Kanjers van Goud' zijn mede mogelijk gemaakt door steun van de Postcode Loterij.

Uitzending Postcode Loterij Miljoenenjacht: vanaf zondag 20 november, tussen 21.00 en 22.30 uur bij RTL 4.