Nieuw seizoen tv-programma Kanjers van Goud van start op RTL 4

Amsterdam, 9 november 2010

Nieuw seizoen tv-programma Kanjers van Goud van start op RTL 4.
'Kanjers van Goud': hoe mensen het verschil kunnen maken.


Zondag 14 november start een nieuwe reeks afleveringen van Kanjers van Goud bij RTL 4. Naast Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz zal ook Caroline Tensen in dit nieuwe seizoen de schijnwerpers richten op mensen die zich hard maken voor een bijzonder goededoelenproject ergens ter wereld.

Kanjers van Goud portretteert mensen die op het eerste gezicht niet anders zijn dan anderen, maar die vanwege hun eindeloze inzet en onbaatzuchtigheid diep respect verdienen voor het avontuur dat zij aangaan om anderen te helpen.

In dit nieuwe seizoen is er aandacht voor medewerkers van Terre des Hommes, UNICEF, Sea Sheperd, de Dierenbescherming en het Liliane Fonds. Zij worden verrast door familie of vrienden die samen met één van de presentatoren met eigen ogen komen zien wat hun dierbaren doen. Zij overhandigen de kanjer namens de Postcode Loterij een cheque van 20.000 euro. Daarnaast zetten zij hun dierbare nog eens extra in het zonnetje door hem of haar de Gouden Wimpel op te spelden. Deze wimpel is speciaal bedoeld voor bijzondere mensen die overal ter wereld werken bij goededoelenorganisaties voor mens en natuur.

Alle projecten die aan bod komen in Kanjers van Goud zijn mede mogelijk gemaakt door steun van de Postcode Loterij. Van de opbrengst van de Postcode Loterij is 50% bestemd voor het goede doel. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij is er in 2009 een bedrag van ruim 256 miljoen euro verdeeld over 75 goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur.

Kanjers van Goud is vanaf zondag 14 november tussen 23.00-23.30 uur wekelijks te zien op RTL 4.