Novamedia/Postcode Loterijen tweede op lijst grootste donoren ter wereld

Amsterdam 20 december 2013 – Novamedia/Postcode Loterijen is de tweede grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. Dat maakte City A.M., het best gelezen dagblad voor de zakenwereld in Londen, donderdag bekend.

Novamedia/Postcode Loterijen staat met een totaal van 441 miljoen Britse ponden voor goede doelen op de 2e plaats. Zij moet alleen de Bill & Melinda Gates Foundation (2,7 miljard pond) uit Amerika boven zich dulden als grootste donor ter wereld.

Boudewijn Poelmann, voorzitter: „Wij hebben deze eervolle tweede plek te danken aan het unieke Postcode Loterij-format, de eerste echte loterijuitvinding sinds 400 jaar, en aan de 3,5 miljoen Nederlandse trouwe deelnemers, de 1 miljoen Zweedse en de 370 duizend in Groot Brittannië, die dit met elkaar mogelijk maken door iedere maand mee te spelen. Dit jaar gaat er €550 miljoen naar de vele goede doelen. De trots en dankbaarheid die we bij de loterij voelen, behoort al die deelnemers toe”

City A.M. , het zakendagblad dat verschijnt in de Engelse hoofdstad, stelt jaarlijks een Top 20 vast van grootste privatedonoren ter wereld. Op plaats 3 staat de WK Kellogg Foundation (USA), op de 4e plek de Church Commissioners (UK).

Goede doel

Novamedia/Postcode Loterijen heeft als missie over de hele wereld Postcode Loterijen te organiseren die geld ophalen voor het goede doel. Zij is behalve in Nederland actief met het format van de Postcode Loterij in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. Ook de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij horen tot de groep.

Bekijk het artikel

Klik op de afbeelding om het artikel te openen.

Klik op de afbeeldig om het artikel te openen