Ouderen gaan op huisdieren passen

Opa's en oma's passen op huisdieren

OOPOEH helpt baasjes en 55-plussers

Zoek je als oudere iets leuks en nuttigs om te doen? Zoek je als baasje een oppas voor je huisdier? Stichting OOPOEH, die deze week van start gaat, brengt die twee groepen bij elkaar. Op de site www.oopoeh.nl kunnen baasjes en 55-plussers, die af en toe op een huisdier willen passen, elkaar vinden. “Zo vang je twee vliegen in één klap,” zegt initiatiefneemster Sofie Brouwer.

OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. “Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet,” verduidelijkt de 29-jarige Sofie uit Amsterdam. “Maar je wordt opa of oma van het huisdier als je meedoet, zo moet je het zien. Het gaat erom ouderen iets actiefs om handen te bieden. En om ze meer contacten te geven. Daar is veel behoefte aan. En jongere huisdierbezitters hebben behoefte aan een goede oppas voor hun dier. Wat is er dan logischer om die twee aan elkaar te koppelen?”

Leuke match

Tijdens de opstartfase kreeg OOPOEH al veel positieve reacties en aandacht in de pers. Veel baasjes en ouderen hebben zich al ook aangemeld. Deze week gaat de stichting officieel van start. Op www.oopoeh.nl kunnen baasjes en ouderen nu kijken of ze een leuke match kunnen vinden. OOPOEH regelt dan een kennismakingsgesprek waarna er, als het klikt, afspraken gemaakt kunnen worden.

De baasjes betalen 9 euro per maand aan lidmaatschap en de 55-plussers krijgen in ruil voor hun diensten allerlei leuke uitjes, activiteiten en cadeaus.

OOPOEH wordt financieel ondersteund door stichting DOEN die ijvert voor een goede leefbaarheid in stad, buurt en streek. Nina Tellegen, directeur van Stichting DOEN: “OOPOEH is een goed voorbeeld van een initiatief dat op een creatieve en verrassende manier nieuwe ontmoetingen voor ouderen creëert. Dat steunen wij graag met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.”

Voor meer informatie over OOPOEH check: www.oopoeh.nl en facebook.com/OOPOEH