Postcode Loterij op zoek naar Internationaal Ambassadeur

Vacature: betaald op wereldreis om goededoelenprojecten te bezoeken

Amsterdam, 17 januari 2011 – De Nationale Postcode Loterij zoekt sinds vandaag invulling voor een bijzondere vacature, namelijk die van 'Internationaal Goede Doelen Ambassadeur'. Met deze vacature geeft de loterij twee mensen de kans een half jaar lang met elkaar de wereld over te reizen om goede doelen te bezoeken die steun ontvangen van de Postcode Loterij.

Tot en met 6 maart kunnen geïnteresseerden alleen of als duo solliciteren op deze functie. Dit kan door een profiel aan te maken op de website www.internationaalambassadeur.nl. Daarna is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven van vrienden, familie en kennissen, bijvoorbeeld door social media kanalen, zoals Facebook en Twitter, in te zetten.

Sollicitatieprocedure

De vijf (teams van) kandidaten met de meeste stemmen gaan automatisch door naar de selectieprocedure. Daarnaast selecteert de Postcode Loterij vijf andere (teams van) kandidaten. De geselecteerde tien (teams van) kandidaten voeren in de selectieronde diverse sollicitatiegesprekken en vervullen opdrachten bij goededoelenorganisaties in Nederland. Op 31 maart is bekend welke twee personen de baan krijgen. Geïnteresseerden die zich individueel opgeven, koppelt de Postcode Loterij aan een andere kandidaat wanneer zij de functie krijgen. Een jury bepaalt welke twee mensen samen op reis gaan. In deze jury zitten onder andere Marieke van Schaik (Managing Director, Postcode Loterij) en Tineke Ceelen (Directeur, Stichting Vluchteling).

Wereldreis langs goede doelen

Na een inwerktraject in Nederland begint de reis op 1 juni en eindigt op 30 november.

Gedurende deze periode bezoekt het duo ongeveer tien goededoelenprojecten in verschillende werelddelen. De Goede Doelen Ambassadeurs gaan naar projecten van onder andere Stichting Vluchteling, SOS Kinderdorpen, Greenpeace, Stichting Doen, Wereld Natuur Fonds en Plan Nederland en reizen daarvoor naar Thailand, Brazilië, Zuid-Afrika, Ghana, Bulgarije en het Caribische gebied. Gedurende de reis draagt het duo ter plekke een steentje bij en doen zij verslag van hun reiservaringen via de website www.internationaalambassadeur.nl.

50% van loterijopbrengsten naar goede doelen

Van de loterijopbrengsten van de Postcode Loterij gaat 50% rechtstreeks naar 75 goededoelenorganisaties. Op deze manier doneren de 2,5 miljoen Nederlanders, die meespelen met de loterij, aan goede doelen binnen de werkterreinen natuurbescherming, mensenrechten en armoedebestrijding. In 2010 keerde de Postcode Loterij een bedrag van 256 miljoen euro uit aan goededoelenorganisaties in binnen- en buitenland. Om te laten zien wat er met dat geld gebeurt, geeft de Postcode Loterij twee mensen deze bijzondere kans om als Internationaal Goede Doelen Ambassadeur aan de slag te gaan.

Beeldmateriaal/Videomateriaal

Bekijk ook de promovideo voor een impressie!
Download campagnebeeld (pdf)
Download vacature advertentie (pdf)