Postcode Loterij reikt ruim 3,2 miljoen euro uit in Utrecht

Optreden Wolter Kroes - toegang gratis

Amsterdam, 6 mei 2014 – Op vrijdag 2 mei heeft de Postcode Loterij bekendgemaakt dat Utrecht de EuroKanjer van ruim 3,2 miljoen euro heeft gewonnen. Alle deelnemers van de Postcode Loterij die in de apriltrekking meespeelden met wijkcode 3524 (Lunetten) zijn in de prijzen gevallen. Op vrijdag 9 mei organiseert de Postcode Loterij voor alle bewoners van de winnende wijk een uitreiking met een optreden van Wolter Kroes. Tijdens deze uitreiking maakt de Loterij bekend op welke volledige postcode de hoofdprijs van ruim 1,6 miljoen euro valt en welk bedrag de wijkwinnaars, die met elkaar de andere ruim 1,6 miljoen euro verdelen, per lot winnen.

Locatie en tijdstip feestelijke uitreiking

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 9 mei op het terrein naast de school De Passie, ter hoogte van Zwarte Woud 250 in Utrecht. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur, het terrein is vanaf 18.30 uur geopend. Wolter Kroes treedt op en de presentatie is in handen van Gaston Starreveld. Alle inwoners van de winnende wijk zijn welkom. Toegang is gratis. In verband met afzetting van het terrein verzoeken wij bezoekers de auto thuis te laten.

Verdeling van de prijzen

De PostcodeKanjer van ruim 3,2 miljoen euro bestaat uit een postcodebedrag en een wijkbedrag. Deelnemers met de volledige winnende postcode (cijfers én letters) winnen met elkaar de hoofdprijs van ruim 1,6 miljoen euro. Welke postcode dit is en welk bedrag de deelnemers uit deze postcode ontvangen, wordt vrijdag bekendgemaakt. Tevens horen de wijkwinnaars, die met elkaar de andere ruim 1,6 miljoen euro winnen, welk bedrag zij ontvangen per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten.

De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van de hoeveelheid loten binnen de postcode en wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2014, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.