Postcode Loterij verdeelt 1 miljoen euro in Edam

Amsterdam, 1 januari 2016 – Voor bewoners van de Sternmeerhof in Edam met postcode 1135 ER krijgt 2016 een vliegende start. Gaston Starreveld van de Postcode Loterij verraste hen op 1 januari. Hij kwam het nieuws brengen dat op hun postcode een Kanjerprijs van 1 miljoen euro is gevallen. Tien winnaars verdelen met elkaar deze prijs. Zij winnen bedragen die uiteenlopen van 76.086,96 euro tot 152.173,91 euro. 

In het tv-programma Koffietijd op RTL4 was te zien hoe Gaston de winnaars van postcode 1135 ER in Edam verraste met hun prijs. In totaal verdeelt de Postcode Loterij op nieuwjaarsdag de PostcodeKanjer van 49,9 miljoen euro: 6 x 1 miljoen euro en 1 x 43,9 miljoen euro. Gedurende de dag worden op RTL4 de winnende postcodes bekendgemaakt. Rond 22.00 uur is de ontknoping tijdens de speciale live-uitzending van RTL Boulevard: dan wordt duidelijk waar de Kanjer van 43,9 miljoen euro valt.

Winnen met je buren

Inwoners van Edam in postcode 1135 ER delen een Kanjerprijs van
1 miljoen euro met buren uit dezelfde postcode die ook meespelen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De verdeling is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de postcode en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs.

Dit is de 20ste keer dat de PostcodeKanjer op nieuwjaarsdag is uitgereikt, de allereerste viel in 1997 in Ohé en Laak.

Nog honderdduizenden andere prijzen

Naast deze miljoenenprijzen winnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. Deze uitslagen zijn vanaf 8 januari terug te vinden op www.postcodeloterij.nl/uitslagen .

Download foto ›