Postcode Loterij verdeelt 1 miljoen euro in Weert

Amsterdam, 1 januari 2016Voor bewoners van de Anna Paulownastraat in Weert met postcode 6006 GC krijgt 2016 een vliegende start. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, verraste de deelnemers op 1 januari. Hij kwam het nieuws brengen dat op hun postcode een Kanjerprijs van 1 miljoen euro is gevallen. 6 winnaars verdelen met elkaar deze prijs. Zij winnen bedragen die uiteenlopen van 11.235,96 euro tot 471.910,11 euro. Afgelopen jaar viel ook de PostcodeStraatprijs al twee keer in Weert.

Tijdens RTL Boulevard op RTL4 was te zien hoe Gaston de winnaars van postcode 6006 GC in Weert verrast met hun prijs. Eerder vandaag reikte de Postcode Loterij ook al een Kanjerprijs van 1 miljoen euro uit in Mheer, waarmee de provincie Limburg tot nu toe al twee keer vandaag in de prijzen is gevallen. In totaal verdeelt de Postcode Loterij op nieuwjaarsdag de PostcodeKanjer van 49,9 miljoen euro: 6 x 1 miljoen euro en 1 x 43,9 miljoen euro. Gedurende de dag worden op RTL4 alle winnende postcodes bekendgemaakt. Rond 22.00 uur is de ontknoping tijdens de speciale live-uitzending van RTL Boulevard: dan wordt duidelijk waar de Kanjer van 43,9 miljoen euro valt.

Winnen met je buren

Inwoners van Weert in postcode 6006 GC delen een Kanjerprijs van 1 miljoen euro met hun buren uit dezelfde postcode die ook meespelen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De verdeling is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de postcode en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs.

Dit is de 20ste keer dat de PostcodeKanjer op nieuwjaarsdag is uitgereikt, de allereerste viel op nieuwjaarsdag in 1997 in Ohé en Laak.

Nog honderdduizenden andere prijzen

Naast deze miljoenenprijzen winnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. Deze uitslagen zijn vanaf 8 januari terug te vinden op www.postcodeloterij.nl/uitslagen .

Download foto ›