Rafael Nadal nieuwe ambassadeur Postcode Loterij

Amsterdam, 22 december 2010

Tennisser Rafael Nadal, de huidige nummer 1 van de wereld, is benoemd tot internationaal ambassadeur van de Postcode Loterij. Hij zal zich inzetten voor de United Postcode Lotteries, het verband van Postcode Loterijen dat inmiddels internationaal succesvol geld voor goede doelen werft in Nederland, Zweden, Engeland en Schotland. Met zijn ambassadeurschap voegt Rafael Nadal zich bij de lijst van bekende persoonlijkheden die de missie van de Postcode Loterijen wereldwijd steunen, zoals Nelson Mandela, Bill Clinton en Johan Cruijff.

Portret van Rafael Nadal

Rafa Nadal Foundation

Rafael Nadal zet zich al langer in voor het goede doel. Zijn eigen stichting, de Rafa Nadal Foundation, steunt activiteiten van kinderen tussen zes en zeventien jaar op het gebied van voeding, gezondheid, emotionele ontwikkeling en sport. De komende drie jaar voert deze stichting samen met het Spaanse SOS Kinderdorpen (Aldeas Infantiles SOS) het programma ‘Integratie & Sport’ uit. De Postcode Loterij steunt dit programma met een eenmalige bijdrage van één miljoen euro.

De doelstelling van de Rafa Nadal Foundation - sport en spel als middel tot ontwikkeling van alle kinderen en het bevorderen van sociale samenhang in de buurt - past goed bij de missie van de Postcode Loterij: werken aan een rechtvaardige en groene wereld.

Tenniswedstrijd Nadal vs Federer

Op 22 december vond in Madrid een bijzondere tenniswedstrijd plaats tussen Nadal en zijn grootste rivaal Roger Federer, gevolgd door een benefietavond. De opbrengsten van de wedstrijd en de benefietavond in Madrid gingen naar de Rafa Nadal Foundation. De wedstrijd werd live uitgezonden in Spanje en daarbuiten.