Ruim 2.000 inwoners van Bleiswijk verdelen miljoenenprijs Postcode Loterij

In de Platanendeef vallen de grootste prijzen

Amsterdam, 8 augustus 2014 – Het is feest in Bleiswijk waar de Postcode Loterij EuroKanjer van ruim 3,2 miljoen deze week is gevallen. Vandaag werd bekendgemaakt dat ruim 2.000 inwoners meedelen in de prijs, wie de grootste winnaars zijn en hoeveel iedereen wint. Bijzonder is dat Bleiswijk maar één postcodegebied (2665) kent en dat alle inwoners die meespelen in de julitrekking van de Postcode Loterij meedelen in de miljoenenprijs. De hoofdprijs van ruim 1,6 miljoen euro gaat naar zeven deelnemers die meespelen met de volledige postcode 2665 RP (de straat Platanendreef). Alle andere deelnemers uit Bleiswijk winnen 519 euro per lot.

Fotocredits:Roy Beusker
Fotocredits:Roy Beusker

Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste vrijdagmiddag 8 augustus de grootste winnaars thuis in de Platanendreef met het goede nieuws. Van de zeven winnaars wonen zes winnaars in deze straat. Eén winnaar woont in Rotterdam, maar speelt wel mee in de winnende postcode. Vijf winnaars hebben één lot en winnen 180.000 euro. Twee winnaars winnen 360.000 euro omdat zij met twee loten meespelen.

Wijkwinnaars winnen 519 euro per lot

Nadat de grootste winnaars thuis verrast waren, organiseerde de Postcode Loterij op een parkeerterrein aan de Dorpsstraat in Bleiswijk een feestelijke uitreiking voor de wijkwinnaars. Daar maakte Gaston Starreveld bekend dat ruim 2.000 deelnemers waarvan de postcode begint met 2665, een bedrag van 519 euro per lot winnen. Zij spelen in totaal met ruim 3.000 loten mee.

Wolter Kroes trad tijdens de uitreiking op en zorgde voor een gezellige sfeer op het feestterrein. Een verslag van de prijsuitreiking is op 10 augustus te zien in het tv-programma ‘Eén tegen 100’ op Nederland 1 vanaf 21.20 uur.

Verdeling op basis van Kanjerpunten

De verdeling van de EuroKanjer gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten dat deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2014, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de julitrekking waarin deze EuroKanjer valt, hebben deelnemers maximaal 8 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Download