Ruim 2.400 inwoners van Noordwijk verdelen miljoenenprijs Postcode Loterij

In de straat Rozenburg vallen de grootste prijzen

Amsterdam, 6 december 2013 – Het is feest in Noordwijk. Ruim 2.400 inwoners die meespelen met de Postcode Loterij verdelen met elkaar een miljoenenprijs van ruim 2,8 miljoen euro. Dinsdag 3 december werd bekendgemaakt dat op wijkcode 2201 de miljoenenprijs is gevallen. Vandaag bleken tien inwoners van de straat Rozenburg de grootste winnaars te zijn. Op hun volledige postcode 2201 PG viel de hoofdprijs van ruim 1,4 miljoen euro.

Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld was vrijdagmiddag 6 december in de straat Rozenburg om de grootste winnaars thuis te verrassen met het goede nieuws. Acht huishoudens winnen 120.000 euro en twee huishoudens winnen 240.000 euro.

Wijkwinnaars winnen 380 euro per lot

Nadat de grootste winnaars thuis verrast waren, organiseerde de Postcode Loterij een uitreiking voor de hele wijk op het parkeerterrein aan de Johanna van Hoornstraat. Daar maakte Gaston Starreveld bekend dat ruim 2.400 deelnemers waarvan de postcode begint met 2201 een bedrag van 380 euro per lot winnen. Zij speelden in totaal met ruim 3.800 loten mee in de novembertrekking.

Wolter Kroes trad tijdens de uitreiking op en zorgde voor een gezellige sfeer op het feestterrein. Een verslag van de prijsuitreiking is op in de week van 9 december te zien in het tv-programma ‘Koffietijd’ op RTL 4 vanaf 10.00 uur.

Verdeling op basis van Kanjerpunten

De verdeling van de EuroKanjer gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2013, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de novembertrekking waarin deze EuroKanjer valt, hebben deelnemers maximaal 12 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.