Ruim 9000 euro per lot voor ruim 1600 Postcode Loterij-winnaars Amsterdam-Zuidoost

Amsterdam, 6 januari 2015 – Groot feest in Amsterdam-Zuidoost vanavond, waar deelnemers van de Postcode Loterij uit postcodegebied 1107 hoorden dat zij per lot 9025 euro winnen. In totaal winnen ruim 1600 deelnemers dit bedrag. De Postcode Loterij organiseerde het wijkfeest op het Renooiplein ter ere van de PostcodeKanjer van 43,7 miljoen euro die 1 januari in de wijk Gaasperdam in Amsterdam-Zuidoost viel. Ruim 4000 inwoners waren aanwezig en genoten van de optredens van Wolter Kroes, Sharon Doorson en Xander de Buisonjé.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie
Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Zeven bewoners uit de Steenderenstraat (1107 LA) hoorden op nieuwjaarsdag al dat op hun postcode 1107 LA de hoofdprijs is gevallen en zij de helft van de PostcodeKanjer van 43,7 miljoen euro met elkaar verdelen. Zij winnen geldbedragen van 1.958.965 euro tot 6.328.965 euro. Voor de overige loterijdeelnemers uit postcodegebied 1107 was het de afgelopen dagen nog spannend welk bedrag zij zouden winnen. De verdeling van de overige 21,85 miljoen euro is afhankelijk van hoeveel loten en huishoudens meespeelden in de wijk in de decembertrekking. Aan het einde van het wijkfeest onthulde Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld dat de wijkwinnaars per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten 9025 euro winnen.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie
Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Kaylee Koot (21 jaar) uit Amsterdam-Zuidoost: "Wauw! Zo'n hoog geldbedrag had ik niet verwacht. De afgelopen dagen was de PostcodeKanjer het gesprek van de dag in Zuidoost. We hebben een wasmachine nodig, nu kunnen we die eindelijk kopen. Als er geld overblijft kopen we nog een televisie en een nieuwe krultang."

Een verslag van de uitreiking is op donderdag 8 januari te zien bij 'Koffietijd' op RTL 4, vanaf 10.00 uur.


Verdeling op basis van Kanjerpunten

Hoeveel iedere wijkwinnaar uiteindelijk ontvangt, hangt af van het aantal Kanjerpunten per lot. Deelnemers die het hele jaar met alle 14 Postcode Loterij-trekkingen meespelen winnen per lot 9025 euro.

Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten: hoe langer een deelnemer met een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de trekking van de PostcodeKanjer hebben deelnemers maximaal 14 Kanjerpunten per lot kunnen sparen (12 maandelijkse trekkingen + 2 extra trekkingen in juli en december). Hoe de verdeling precies gaat is te zien in deze video:


Download foto 1 >

Download foto 2 >