Ruud Gullit komt op voor kinderen in Moldavië in nieuwe reeks ‘Kanjer van Goud’ Bij RTL 4

De mensen die zich het hardst inzetten voor een goed doel, cijferen zichzelf vaak  totaal weg. In het programma ‘Kanjers Van Goud’ worden juist deze mensen in het zonnetje gezet en wordt uitgebreid stilgestaan bij de projecten waar zij al hun tijd in steken. Projecten die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij de bijdrage van de deelnemers van de Postcode Loterij. 

In de vijfdelige nieuwe reeks, vanaf zondag 28 september te zien bij RTL 4, volgen we onder anderen Winston Gerschtanowitz die op bezoek gaat bij Chris Baltussen, regiodirecteur van VluchtelingenWerk Limburg, en Ruud Gullit tijdens zijn reis naar Moldavië.

Naast zijn gewone werk doet Chris Baltussen vrijwilligerswerk als taalcoach en begeleidt hij vluchtelingen naar een stageplek of baan. Zo kunnen de vluchtelingen echt deelnemen aan de maatschappij en ook iets teruggeven. Met het project Startbaan willen VluchtelingenWerk Nederland en UAF Stichting voor Vluchtelingstudenten de komende drie jaar zeshonderd vluchtelingen naar een stageplek of werk begeleiden.

Ruud Gullit naar Moldavië

Oud-profvoetballer Ruud Gullit gaat op bezoek in Moldavië. In Moldavië groeien duizenden kinderen op in weeshuizen. Unicef probeert er onder meer voor te zorgen dat kinderen niet in tehuizen hoeven op te groeien, maar bij hun ouders. Verder zorgen ze dat jongeren die op straat drugs gebruiken of door onveilige seks risico lopen op hiv worden geholpen met voorlichting. Daarnaast is Unicef bezig met het opzetten van wat in Nederland een bekende organisatie is maar in Moldavië nog niet bestaat: de Kinderbescherming.

Naast Ruud Gullit en Winston Gerschtanowitz gaan dit seizoen Quinty Trustfull en Martijn Krabbé op bezoek bij een goede doelenproject van de Postcode Loterij. Zij zetten alles op alles om de kanjers op te sporen en hen te volgen tijdens hun bijzonder goede werk.

‘Kanjers Van Goud’ wordt geproduceerd door Endemol Nederland.

Uitzending: wekelijks, vanaf zondag 28 september, tussen 23.30 en 00.00 uur bij RTL 4.