Stichting De Noordzee ontvangt 1 miljoen euro van Postcode Loterij

Bijdrage NPL aan Stichting de Noordzee 2011
Bijdrage NPL aan Stichting de Noordzee 2011

Amsterdam, 9 februari 2012 - Een schone, gezonde Noordzee vol vis en ander leven. Ter ondersteuning van dat streven stelt de Nationale Postcode Loterij 1 miljoen euro beschikbaar voor Stichting De Noordzee. Dat maakte de loterij vandaag bekend tijdens het Goed Geld Gala in het Rijksmuseum in Amsterdam. Stichting De Noordzee zet zich in voor duurzame vis, afvalvrije zee en stranden, schone scheepvaart en ruimte voor natuur in het gebied van de Noordzee.

Waakhond van de Noordzee

De Noordzee is Nederlands grootste natuurgebied en een belangrijke drager van onze economie en welvaart. Stichting De Noordzee maakt zich hier al dertig jaar sterk voor en streeft naar een schone, gezonde zee vol vis en ander leven. Helaas is de Noordzee nog altijd vervuild, er drijft veel afval in. Ook worden veel vissoorten te zwaar bevist.

Steun voor aanjagende rol

De Postcode Loterij steunt Stichting De Noordzee vanwege haar aanjagende en verbindende rol. De eenmalige bijdrage van 1 miljoen euro zet Stichting De Noordzee in voor een verdere transitie naar een volledig duurzame visserij, het weren van afval en plastic uit zee, het opruimen van de stranden en de realisatie van een robuust netwerk van beschermde gebieden en goede soortenbescherming van haaien, roggen en bruinvissen.

284 miljoen euro voor mens en natuur

Van ieder lot van de Postcode Loterij gaat de helft naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Dankzij haar 2,5 miljoen deelnemers kan de Postcode Loterij over de inleg van 2011 een recordbedrag van 284 miljoen euro uitreiken aan 85 goede doelen. De verdeling onder deze organisaties van dit recordbedrag maakte de loterij donderdag op het jaarlijkse Goed Geld Gala bekend.