UNICEF-actie: Kinderarbeid. Dat pikken we niet!

UNICEF voert dit jaar campagne tegen kinderarbeid, onder het motto 'Kinderarbeid. Dat pikken we niet!'. Met deze campagne vraagt UNICEF aandacht voor de miljoenen kinderen onder de 14 jaar die gedwongen worden om in goudmijnen, in steengroeves, op vuilnisbelten of als huissloofje te werken. Deze kinderen werken onder zeer zware omstandigheden, gaan niet naar school en krijgen niet de kans om kind te zijn.

UNICEF-actie: Kinderarbeid, dat pikken we niet

In het kader van deze campagne is UNICEF - samen met LinkedIn - een actie gestart om werkend Nederland bewust te maken van het probleem kinderarbeid en ruchtbaarheid aan de campagne te geven. En ook u kunt eenvoudig meedoen!

Wat kunt u doen?

Op LinkedIn staat het profiel van Jusuf. Hij is 14 jaar oud. Al meer dan 5 jaar werkt hij elke dag meer dan 10 uur in de goudmijnen van Burkina Faso. Het is gevaarlijk werk. En Jusuf zou graag iets anders doen. Door met Jusuf te linken en uw netwerk te vragen dat ook te doen, zet u de eerste stap om kinderen zoals Jusuf een betere toekomst te bieden. Via www.linkmetjusuf.nl kunt u heel eenvoudig zelf linken met Jusuf en uw netwerk uitnodigen. Bekijk ook het filmpje op YouTube.

Doe mee en www.linkmetjusuf.nl!

Heel erg bedankt voor uw steun!