Veertien inwoners Enschede winnen samen 100.000 euro bij Postcode Loterij

Amsterdam, 21 juni 2016 – Een grote verrassing voor veertien deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op de Willem Bontekoestraat in Enschede. Op hun postcode 7532 CC is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen in de meitrekking van de Postcode Loterij. De winnaars verdelen deze prijs met elkaar. Afgelopen maandag werden de bewoners van de Willem Bontekoestraat verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam met een cheque.
 
De volgende bedragen zijn gewonnen:
- 20.000 euro (1 winnaar)
- 10.000 euro (3 winnaars)
- 5.000 euro (10 winnaars)
De bedragen lopen uiteen omdat de verdeling van het geldbedrag afhankelijk is van het aantal meespelende loten.
 
Sandy en haar echtgenoot winnen 10.000 euro. Sandy: "Dat was een hele verrassing! Mijn man was thuis, dus die heeft het bedrag in ontvangst genomen. Gisteravond hebben we het nog even ‘nagevierd' bij de buren. De een wil er een andere vloer van aanschaffen, de ander besteed het aan een vakantie. Zelf hebben we er nog geen bestemming voor. We zien het wel. Het is in ieder geval mooi meegenomen!"

Buurt-Ton

De Buurt-Ton is de nieuwe prijs van de Postcode Loterij die iedere zaterdag wordt bekendgemaakt. Om de introductie van deze nieuwe prijs te vieren, deelt de Postcode Loterij in de trekking van mei en juni extra Buurt-tonnen uit. De prijs van 100.000 euro wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal meespelende loten.

Uitreiking te zien op tv

De uitzending van de uitreiking in de Willem Bontekoestraat in Enschede is op maandag 27 juni te zien om 19.50 uur op RTL 4.

Download foto