Vluchtelingen nemen fietsen in ontvangst van winnaars Postcode Loterij

Amsterdam, 16 december 2011 – Vrijdag 16 december hebben winnaars van een fiets van de Nationale Postcode Loterij in totaal 111 exemplaren geschonken aan VluchtelingenWerk Nederland, Humanitas en Skanfonds. Vluchtelingen, vrijwilligers en vrouwen van de Blijf Groep waren aanwezig om de fietsen in ontvangst nemen. Zij kunnen de fietsen goed gebruiken voor bijvoorbeeld het dagelijkse vervoer naar hun werk en het wegbrengen van hun kinderen naar school. 

Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland: ‘Vluchtelingen komen naar Nederland en hebben meestal maar weinig bezittingen. Zij hebben zeker geen geld voor een fiets, terwijl een fiets heel belangrijk voor hen is. Deze fietsen zullen hun veel vrijheid geven en veel vervoerskosten besparen.’

Sinds april 2009 heeft de loterij de bekende Postcode Loterij fietsen in het prijzenpakket. Inmiddels zijn er al meer dan 60.000 van deze fietsen gewonnen door deelnemers. Winnaars van de Fietsprijs kunnen ervoor kiezen om de fiets te schenken aan een goed doel. In 2011 zijn 111 fietsen op deze wijze gedoneerd.

Op feestelijke wijze overhandigden vrijdag 16 december vier winnaars namens alle winnaars die hun fiets gedoneerd hebben, de fietsen aan onder meer vluchtelingen en vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland, Humanitas en het Skanfonds. De uitreiking vond plaats op het hoofdkantoor van de Postcode Loterij in Amsterdam.