'Wat vindt Nederland' met Jack Spijkerman terug op zaterdagavond

Amsterdam, 1 november 2010 - Jack Spijkerman is op zaterdagavond 6 november terug bij RTL 4 met zijn altijd vrolijke en spraakmakende terugblik op de afgelopen week in 'Wat Vindt Nederland?'. In dit programma wordt de mening van de Nederlander gepeild over verschillende actuele zaken. Wekelijks passeren de belangrijkste en meest in het oog springende nieuwsfeiten van de afgelopen week – van politiek tot showbizz en van economie tot sport – de revue.

Maurice de Hond

Het gerenommeerde onderzoeksbureau Peil, van Maurice de Hond, heeft de kwesties voorgelegd aan een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking. Dit met als doel één overkoepelende en allesoverheersende vraag te beantwoorden: 'Wat Vindt Nederland?'. In de tv-uitzendingen worden eveneens de wekelijkse PostcodeStraatprijzen van de Nationale Postcode Loterij bekendgemaakt.

Inschatten wat de Nederlander vindt

De mening van 'de Nederlander' is de basis van een speelse strijd tussen twee teams. Onder leiding van presentator Jack Spijkerman moeten zij voortdurend inschatten wat de Nederlander vindt van uiteenlopende onderwerpen. De resultaten van de onderzoeken zijn de ene keer een bevestiging van wat we al dachten, dan weer verrassend en soms volstrekt onverwacht.

Sandra Schuurhof

Naast Jack Spijkerman is ook RTL Nieuws-verslaggever Sandra Schuurhof als deskundige aanwezig om de gepeilde onderzoeksresultaten toe te lichten. Eventueel maakt zij de verschillen tussen de subgroepen – mannen versus vrouwen, jong versus oud – inzichtelijk.